ahhh o koltuk kenarları yok mu… biz de “kediye özel spa alanı” gibi tırmalama tahtalarıyla doldurduk evi ama nafile, bizimki illa o koltuğun köşesini lime lime edecek. inat değil de ne bu? 😂
ben her şeyi denedim, cidden. kedi nanesi mi dersin, no scratch sprey mi, çift taraflı bant… sanki kediler gizli gizli bu ürünlerle dalga geçiyorlar. hatta o bantları söküp “hadi şimdi ne yapacaksın?” der gibi bakıyor bizimki. psikolojik savaş gibi bir şey bu.
en sonunda şöyle bir şey yaptım: tırmaladığı yere kalın halı parçası sardım. bildiğin halı yani. hem o takıntılı olduğu köşeyi yine tırmalayabiliyor, hem de koltuk yırtılmıyor. estetik? geç onu. ruh sağlığım önemli 😂 ikea estetiğini biraz kaybettik ama en azından koltuk parçalanmıyor artık.
bir de o koltuğun tam dibine, koltuğa çok benzeyen kumaşta dikey bir tırmalama direği koydum. yani "illa burayı tırmalayacaksan al, bu senin koltuğun" gibi. işe yaradı. ama sihirli çözüm değil, sabır işi.
bence kedilerin gizli bir "koltuk mahvetme lobisi" var. birbirlerine fısıldıyorlar: “tahta mı? geç onları… koltuklar daha yumuşak kanka.”
neyse, yalnız değilsin. ikea koltuk kurtarma kulübü varsa ben de aktif üyeyim. sen de üye ol, çaylar benden 😹